Op 7 september konden alle inwoners van Gouderak dan eindelijk een kijkje nemen in de prachtige projecten die de laatste anderhalf jaar in het dorp zijn verrezen. Die middag stonden de deuren open. Ruim 150 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging. Het werd een gezellige middag.

 

 

De middag begon aan de Kranepoort. Karel van Berk heette iedereen welkom. Hij ging in zijn praatje in op de lange aanloop van de projecten. Maar hij benadrukte dat deze lange adem wel heeft geleid tot nu 3 en straks 4 prachtige projecten. Ze voldoen aan de behoefte aan woningen voor senioren en gehandicapten en een multifunctioneel centrum.

 

Vervolgens mochten dokter Bouman en Bernie Putters de nieuwe naam van het Rabogebouw onthullen: het 'dokter Boumanhuis'. Deze naam is bedacht door Bernie Putters en is een eerbetoon aan de generaties dokter Bouman in Gouderak. Voor de onthulling moesten de heren een steiger opklauteren. Daarna klikten ze ieder een ontbrekende letter op de gevel en voltooiden zo de nieuwe naam van het gebouw. In dit filmpje ziet u hoe ze dat deden.

 

Daarna kon men tot een uur of 5 binnenkijken in de gebouwen. In het dokter Boumanhuis kon men de mooie ruimtes boven bekijken. In Thomashuis & Herbergier was een route uitgezet om te voorkomen dat de bewoners te onrustig zouden worden van alle bezoekers.

DSC02380   DSC02383

Contact

Woningstichting Gouderak 
Kranepoort 4a

2831AK Gouderak
 
 tel icon 088 022 59 00
 
 email icon Mail ons
 
 reperatie icon Reparatieverzoek
 

Nieuws